Επίθεση αλά Τυνησία στη Σομαλία: Επίθεση των Αλ Σεμπάμπ σε 2 ξενοδοχεία

Μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση σε τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας ξύπβησε η επίθεση της Αλ Σεμπαμπ σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, με τουλάχιστον 10 νεκρούς - έξι πολίτες και τέσσερις ισλαμιστές ένοπλοι. 

Καμικάζι που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά το έριξε σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου συχνάζουν κυβερνητικά στελέχη, και αμέσως μετά ένοπλοι μπήκαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν. 

Η Σεμπάμπ από τη δική της πλευρά επιβεβαίωσε ότι επιτέθηκε στο ξενοδοχείο αυτό και ανέφερε ότι πολιορκεί ένα ακόμη. "Αυτοκίνητα-βόμβες έπεσαν στα ξενοδοχεία Ουελίγια και Σιγιάντ. Κατόπιν οι μαχητές μας έκαναν έφοδο σε αυτά. Οι μάχες συνεχίζονται μέσα και στα δύο ξενοδοχεία", δήλωσε ο Σέιχ Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

"Τρεις μαχητές έπεσαν νεκροί από πυρά και ένας ακόμη ανατινάχθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που έπεσε στην πύλη" του ξενοδοχείου, είπε ο Όμαρ Άλι, ένας αστυνομικός, από την περιοχή του ξενοδοχείου. "Η επιχείρηση εδώ τελείωσε. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι έξι πολίτες σκοτώθηκαν", πρόσθεσε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δεν έχουν δοθεί επίσημα πληροφορίες από τις αρχές για το τι έχει συμβεί στο δεύτερο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο αυστηρά φρουρούμενο, οχυρωμένο προεδρικό μέγαρο.

Όμως ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Μοχάμεντ Γκουχάντ, είπε ότι η μάχη συνεχίζεται στο ξενοδοχείο Σιγιάντ. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.