Τέσσερα παιδιά νεκρά από όλμο που είχε μείνει από τον πόλεμο

Τραγική κατάληξη είχε το παιχνίδι τεσσάρων παιδιών από το Βιετνάμ. Τα παιδάκια, ηλικίας 4 έως 11 ετών βρήκαν θαμμένο κάτω από θάμνους ένα βήμα όλμου, το οποίο όπως εκτιμούν οι αρχές πρέπει να είχε μείνει από την εποχή του πολέμου στη χώρα.

Το βλήμα εξερράγη με αποτέλεσμα τα τέσσερα παιδιά να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 2 παιδιά και 2 ενήλικες να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την αρχική έρευνα, ο θείος των παιδιών Νγκουγιέν Βαν Λατ, βρήκε το βλήμα πριν από πέντε χρόνια και χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές το έκρυψε κάτω από τους θάμνους, όπως είπε ο επικεφαλής της κοινότητας Βουνγκ Λιέμ στην επαρχία Βινχ Λονγκ, Χιεού Νγκιά, Χουγίνχ Θανχ Ναν.

Η περιφέρεια Βουνγκ Λιέμ υπήρξε προπύργιο των κομμουνιστών στη διάρκεια του πολέμου και στόχος για τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Renew, μία φιλανθρωπική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Βιετνάμ και βοηθάει εκείνους που έχουν τραυματιστεί από βόμβες που απέμειναν από τον πόλεμο, το 10% από τα 15 εκατομμύρια τόνους πυρομαχικών που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια του πολέμου δεν εξερράγησαν.