Τεράστια πυρκαγιά σε ουρανοξύστη της Πιονγιάνγκ πέρασε… απαρατήρητη

Αν ένας διάσημος ουρανοξύστης έπιανε φωτιά σε μια οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, το πιο πιθανό ήταν ότι θα γινόταν πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή πρακτορεία. Όμως, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε ένα από τα ψηλότερα κτίρια και διασημότερο ξενοδοχείο της Πιονγιανγκ, ήταν σαν να μην συνέβη ποτέ! 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στους τελευταίους ορόφους του πολυτελούς ξενοδοχείου Koryo Hotel, με δίδυμους πύργους που ενώνονται με μια γέφυρα, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας. Αν και η φωτιά στα 143 μέτρα έκαιγε για ώρες και έσπειρε τον πανικό σε περαστικούς, πελάτες και εργαζόμενους του ξενοδοχείου, εν τούτοις καμία εικόνα του φλεγόμενο ουρανοξύστη δεν κυκλοφόρησε στα πρακτορεία ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τη συγκεκριμμένη φωτογραφία δημοσίευσε η έκδοση της Ηuffingtonpost στη Νότια Κορέα, την οποία πήρε από το πρακτορείο Yonyap. 

Σύμφωνα με άρθρο του BBC, το Reuters είδε τις φλόγες και τον καπνό από την γέφυρα στον 43ο όροφο, αλλά δεν δημοσίευσε καμία φωτογραφία. Επικαλέστηκε μία πηγή που λέει υπήρχαν « σμήνη » της αστυνομίας , παραστρατιωτικών και κρατικών αξιωματούχων ασφαλείας στην περιοχή που απαγόρευαν τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. 

Επίσης, κανείς από τους φωτογράφους του Associated Press - το οποίο έχει γραφείο στην Πιονγκγιάνγκ - φαίνεται ότι δεν είδε ή κατάλαβε τη φωτιά. Ωστόσο, το πρακτορείο μετέδωσε μια λακωνική δήλωση ανώνυμης πηγής που έλεγε ότι υπάρχει φωτιά στους ψηλότερους ορόφους τους ξενοδοχείου. 

Αν όμως ο ηγέτης Κιμ Γιουνγκ Ουν φορούσε στολή πυροσβέστη και έδινε οδηγίες για την κατάσβεσή της, τότε σίγουρα θα υπήρχε μπόλικο υλικό.