Πανικός στο Λούξορ της Αιγύπτου: Καμικάζι ανατινάχθηκε ανάμεσα σε τουρίστες

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των τουριστών, μετά την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε νωρίτερα σήμερα στο Λούξορ, στη νότια Αίγυπτο, κοντά στον διάσημο ναό του Καρνάκ. 

Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου, σε απόσταση 500 μέτρων από τον ναό του Καρνάκ. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν αμέσως πυρ κατά των δύο επίδοξων δραστών, οι οποίοι, σύμφωνα με αξιωματούχο, σκοτώθηκαν. 

Οι τουρίστες που βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία και περιορίσθηκαν για την ασφάλειά τους στο εσωτερικό του ναού.

Δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των τουριστών, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Αρχαιοτήτων – μόνο ενας καθαριστής τραυματίσθηκε ελαφρά από την έκρηξη. 

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου σε συντονισμό με τον υπουργείο Εσωτερικών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση με στόχο τα αρχαιολογικά μνημεία του Λούξορ από το Νοέμβριο του 1997, όταν ισλαμιστές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 58 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους τουρίστες, κοντά στον ναό της Χαθεπσούτ.