Μεγαλώνει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

Κινέζοι ειδικοί προειδοποιούν ότι η Βόρεια Κορέα πιθανόν διαθέτει ήδη 20 πυρηνικές κεφαλές και έχει την δυνατότητα να παράγει αρκετό ουράνιο για να διπλασιάσει το οπλοστάσιό της ως το 2016, γράφει η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Οι εκτιμήσεις των Κινέζων ειδικών για την παραγωγή πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ, οι οποίες διαβιβάστηκαν σε ειδικούς για θέματα πυρηνικών εξοπλισμών στις ΗΠΑ, ξεπερνούν τις περισσότερες προηγούμενες αμερικανικές προβλέψεις, που έκαναν λόγο περί 10 ως 16 πυρηνικών κεφαλών σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πρόσωπα που έχουν ενημερωθεί για το θέμα.

Ειδικοί στο Ινστιτούτο ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας της Σχολής Προχωρημένων Διεθνών Σπουδών του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς παρουσίασαν νωρίτερα φέτος τρία σενάρια για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, τα οποία προέβλεπαν ότι αυτό θα φθάσει τις 20, τις 50 και κατόπιν τις 100 πυρηνικές κεφαλές μέσα σε πέντε χρόνια.

Η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε τρεις πυρηνικές δοκιμές, η πιο πρόσφατη εκ των οποίων διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2013.