Οριστικοποιήθηκε ο “γάμος” Ισλαμικού Κράτους – Μπόκο Χαράμ

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αποδέχθηκε τη δήλωση πίστης της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με μια ηχητική καταγραφή η οποία αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρεται ότι είναι μια ομιλία του Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους.

“Σας ανακοινώνουμε την καλή είδηση της επέκτασης του χαλιφάτου στη δυτική Αφρική καθώς ο χαλίφης (...) αποδέχθηκε τη δήλωση πίστης των αδελφών μας της σουνιτικής οργάνωσης για το κήρυγμα και τον ιερό πόλεμο”, χρησιμοποιώντας μια ονομασία της Μπόκο Χαράμ στα αραβικά, η οποία δήλωσε πίστη στην εξτρεμιστική οργάνωση στις αρχές του Μαρτίου.

Στην καταγραφή αυτή, που διαρκεί περίπου τριάντα λεπτά, ο Αντνάνι καλεί τους μουσουλμάνους “να πάνε στη Δυτική Αφρική για να ενωθούν με τους αδελφούς μας μαχητές εκεί”.

Η Μπόκο Χαράμ, η οποία υπολογίζεται ότι διαθέτει πολλές χιλιάδες μαχητές, έχει πολλαπλασιάσει τις αιματηρές επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις της βόρειας Νιγηρίας και τις σφαγές πολιτών σε απομονωμένες περιοχές, ακόμη και σε γειτονικά κράτη.