Ακρωτηρίασαν αλμπίνο για να πάρουν το χέρι του για τελετές μαγείας

Στη σύλληψη 7 υπόπτων προχώρησε η αστυνομία της Τανζανίας, μετά τον ακρωτηριασμό ενός 6χρονου παιδιού που πάσχει από αλφισμό. Οι δράστες έκοψαν το χέρι του μικρού με μια ματσέτα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο χωριό Κιπέντα, στην περιοχή Ρούκουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του παιδιού και το ακρωτηρίασαν. Στην Τανζανία οι πάσχοντες από αλφισμό (αλμπίνο) συχνά πέφτουν θύματα επιθέσεων, καθώς τα μέλη τους θεωρούνται "πολύτιμα" από όσους ασκούν μαύρη μαγεία.

Το παιδί και η μητέρα του νοσηλεύονται, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μεταξύ των υπόπτων βρίσκεται και ο πατέρας του παιδιού.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί ενόψει των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Οκτώβριο, καθώς ορισμένοι πολιτικοί απευθύνονται σε μάγους και παραδοσιακούς θεραπευτές για να ενισχύσουν τη θέση τους και αναζητούν φυλαχτά φτιαγμένα από μέλη αλμπίνων διότι θεωρούν πως έτσι μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες που έχουν να εκλεγούν, καταβάλλοντας από 600 δολάρια για κάθε μέλος. Μάγοι πληρώνουν έως και 75.000 δολάρια για ολόκληρο το σώμα ενός αλμπίνου, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Τη 2α Μαρτίου ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζακάγια Κικουέτε είχε υποσχεθεί να "λάβει όλα τα μέτρα" προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις. Ο ίδιος είχε μιλήσει για "απαράδεκτες" ενέργειες που "συνιστούν ένα όνειδος για τους πολιτισμένους ανθρώπους και εκείνους που πιστεύουν στον Θεό".

Ο ΟΗΕ καταδίκασε απερίφραστα τις επιθέσεις εναντίον αλμπίνο.