Στο φως απόρρητα e-mail για την ταφή του Μπιν Λάντεν

Στοιχεία άκρως απόρρητα και εμπιστευτικά για την ταφή του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, έρχονται στο φως από την αποκάλυψη κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στον κρυπτογραφημένο κώδικα, η σορός του πρώην ισχυρού άνδρα της εξτρεμιστικής οργάνωσης αποκαλείται “το πακέτο”. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Associated Press που δημοσιοποίησε τα σχετικά e-mails, κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν παρατηρούσε το ακριβές σημείο στο οποίο απορρίφθηκε το σώμα του νεκρού Λάντεν κάπου στα Βόρεια του Αραβικού Πελάγους. Η σχετική διαδικασία “ταφής” του Λάντεν έγινε μετά από ένα σύντομο τελετουργικό που ακολουθείται από την ισλαμική παράδοση ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο σημείο από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Carl Vinson.

Ο πρώην επικεφαλής της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε από την ειδική ομάδα του ναυτικού Seal στη διάρκεια επιδρομής σε κρησφύγετο των Ταλιμπάν στο Πακιστάν στις 2 Μαΐου του 2011.

Όπως αποκαλύπτει το ΑΡ, ελάχιστα στελέχη των αμερικανικών δυνάμεων είχαν πληροφόρηση για την επιχείρηση ταφής του Λάντεν.

“Ένας αξιωματικός διάβασε τη θρησκευτική ακολουθία η οποία μεταφράστηκε στα Αραβικά. Αφότου τελείωσε η ψαλμωδία, η σορός τοποθετήθηκε σε μια επίπεδη επιφάνεια και την κύλησαν μέχρις ότου έπεσε στο νερό” αναφέρει ένα από τα μέιλ.

“Η Fedex (ομάδα που εκτέλεσε την επιχείρηση) παρέδωσε το πακέτο. Όλα τα οχήματα είναι καθ' οδόν προς τη βάση και είναι απολύτως ασφαλή” αναφέρει ένα άλλο μήνυμα που εστάλη λίγο μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία αλλά και οπτικοακουστικό υλικό που να απεικονίζει τη σορό του Οσάμα. Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου ή αναφορά από τη νεκροψία ή δείγμα ή αποτελέσματα εξέτασης από το DNA του Λάντεν.