ΗΠΑ: Καμπάνα σε πεζοναύτες για διαρροή μυστικών σε βιντεοπαιχνίδι

Επτά μέλη της μυστικής Navy Seal Team 6 του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου ενός που συμμετείχε στην αποστολή για τη σύλληψη του Οσάμα μπιν Λάντεν, τιμωρήθηκαν για την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών, όπως είπαν αξιωματούχοι του Ναυτικού.

Τέσσερις άλλοι πεζοναύτες βρίσκονται υπό έρευνα για παρόμοιες εικαζόμενες παραβιάσεις καθηκόντων, είπαν επίσης υψηλοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Guardian”.

Εικάζεται ότι έχουν διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες στον δημιουργό ενός βιντεοπαιχνιδιού που λέγεται “Medal of Honour: Warfighter”.

Καθένας από τους επτά έλαβε ένα γράμμα επίπληξης και ποινή δύο μηνών. Αυτές οι ποινές γενικά αποτελούν σημαντικό πλήγμα για την καριέρα ενός στρατιωτικού.

Ο υπαρχηγός της ομάδας πολέμου του ναυτικού Rear Admiral Garry Bonelli δήλωσε ότι μη δικαστικές ποινές επιβλήθηκαν για κακή διαγωγή, αλλά δεν εισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δύο βασικές κατηγορίες σε βάρος των πεζοναυτών είναι ότι δεν ζήτησαν άδεια από τον προϊστάμενό τους προκειμένου να συμμετάσχουν στην παραγωγή του βίντεο και ότι έδειξαν στους παραγωγούς του κάποια μοναδικά είδη του στρατιωτικού τους εξοπλισμού, σύμφωνα με υψηλό στρατιωτικό αξιωματούχο.