Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον εννέα νεκρούς

Νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Μπαγλάν του βορείου Αφγανιστάν, με τουλάχιστον εννέα ανθρώπους νεκρούς.

Πρόκειται για την τελευταία απί μια σειρά ανησυχητικών επιθέσεων που συγκλονίζουν τη χώρα την ώρα της αποχώρησης των μάχιμων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον Αμινουλάχ Αμαρχίλ, αρχηγό της αστυνομίας της επαρχίας Μπαγλάν, "ένας καμικάζι που ήταν πεζός ανατινάχθηκε ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι παρίσταντο σε κηδεία στην Μπόρκα", περιοχή της επαρχίας. Εννέα άνθρωποι, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν.
Οι αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί για λόγους ασφαλείας.

"Ο στόχος ήταν κατά τα φαινόμενα ορισμένοι αξιωματικοί της αστυνομίας και μέλη της συνέλευσης της επαρχίας που παρίσταντο στην τελετή", δήλωσε ο Ταζ Μοχάμαντ Τάκουα, ο επικεφαλής της περιφέρειας της Μπόρκα, τονίζοντας ότι κανένας από τους τοπικούς αξιωματούχους δεν τραυματίσθηκε από την έκρηξη.

Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στη Μπόρκα για την κηδεία αξιωματούχου της τοπικής φυλής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Οι επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένης της Καμπούλ. Τουλάχιστον εννέα επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην αφγανική πρωτεύουσα μέσα σε 15 ημέρες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...