Τουλάχιστον 18 νεκροί από κατάρρευση οκταώροφου κτιρίου στο Κάιρο

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ενός οκταώροφου κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κάιρο, ενώ άλλοι επτά τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ ο αριθμός των απωλειών αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, στρατιώτες και περίοικοι αναζητούσαν όλο το πρωί επιζώντες στα συντρίμμια του κτιρίου, στη Ματαρίγια, μια φτωχή και ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη συνοικία της πρωτεύουσας της Αιγύπτου. Σοροί απομακρύνονταν καλυμμένες πάνω σε φορεία και μεταφέρονταν σε ασθενοφόρα που περίμεναν, ενώ μπουλντόζες απομάκρυναν συντρίμμια.

Ο Άχμεντ Φάουζι, ένας δημοτικός αξιωματούχος, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου ότι μόλις τέσσερις άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια. Η κατάρρευση, πρόσθεσε, προκλήθηκε όταν έγιναν εργασίες χωρίς άδεια στην ταράτσα του κτιρίου για την επέκτασή του.

Αυτού του είδους τα συμβάντα δεν είναι ασυνήθιστα στην Αίγυπτο, όπου τα παλιά κτίρια συχνά παραμελούνται και τα νεόδμητα συχνά ανοικοδομούνται χωρίς τις απαραίτητες άδειες ή την τήρηση του πολεοδομικού κανονισμού, που αυξάνει το κόστος τους.

Ένα στέλεχος της πολιτικής προστασίας δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA ότι οι αρχές απομάκρυναν προληπτικά τους κατοίκους τεσσάρων κοντινών κτιρίων, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα υπέστη ζημιές.