Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και οι… ρουκέτες

Με στόχο την καρδιά του Ισραήλ και φυσικά με όλο το συμβολισμό που “στοχεύει” μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Ιερουσαλήμ. Όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, πάντως, το βλήμα δεν κατάφερε να πλήξει την πόλη. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ρουκέτα εκτοξεύεται εναντίον της Ιερουσαλήμ αφότου άρχισε η επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Γάζας την περασμένη Τετάρτη.

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν μέσω Τwitter ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης στην περιοχή Beersheba, στα νότια της χώρας, εκτοξεύτηκαν 10 ρουκέτες και μάλιστα υπάρχουν τραυματίες. Η είδηση πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια επίσημη πηγή.

Ανταλλαγή πυρών και σε διπλωματικό επίπεδο

Ο επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο Μοχάμεντ Ντέιφ, προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι θα "πληρώσει ακριβά" αν προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, σε ένα σπάνιο ηχογραφημένο μήνυμά του. "Ο εχθρός θα το πληρώσει ακριβά αν διανοηθεί να εισβάλει στη Γάζα", προειδοποίησε ο Μοχάμεντ Ντέιφ. Οι δηλώσεις του αναμεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης στη Γάζα, μεταξύ τους το δορυφορικό τηλεοπτικό αλ Άκσα της Χαμάς.

Κι ενώ στην Αίγυπτο γίνονται προσπάθειες να επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία με άμεσο κι επείγον ζητούμενο την κατάπαυση του πυρός, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ για "εθνική εκκαθάριση" εναντίον των Παλαιστινίων στη στρατιωτική επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας.

"Το Ισραήλ αγνοεί την ειρήνη στην περιοχή αυτή, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και πραγματοποιεί εθνική εκκαθάριση σε βάρος ενός λαού. Η χώρα αυτή καταλαμβάνει σταδιακά τα παλαιστινιακά εδάφη", τόνισε ο Ερντογάν ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του.

Στη Λωρίδα της Γάζας μεταβαίνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ενώ ήδη στην περιοχή της βρίσκονται: στο Ισραήλ η Χίλαρυ Κλίντον και ο Μπαν Κι Μουν και στη Γάζα ο Αιγύπτιος υπουργός των Εξωτερικών.

Ο απολογισμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 100.