Η συναρπαστική ζωή της Marissa Mayer

Θεωρείται ως η Νο1 γυναίκα στο χώρο της τεχνολογίας. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo και πρώην στέλεχος της Google, Marissa Mayer, εκτός από πολύ επιτυχημένη στη δουλειά της είναι και μια γυναίκα που (μπορεί να) ζει τη ζωή της με πολυτέλεια και απολαύσεις για… λίγους.

Γεννήθηκε στο Wausau του Ουισκόνσιν, όπου παράλληλα με το σχολείο ασχολούνταν και με μια σειρά εξωσχολικών δραστηριοτήτων, όπως μαθήματα πιάνου, ομάδα ντιμπέιτ, βόλεϊ, κολύμβηση και μπαλέτο, από τα οποία έμαθε τη σημασία της πειθαρχίας.

Από το Ουισκόνσιν έφυγε για να σπουδάσει στο Στάνφορντ, απ’ όπου πήρε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της στα συμβολικά συστήματα. Είχε ήδη ξεχωρίσει στα μαθήματα πληροφορικής και με την αποφοίτησή της είχε δεχτεί 14 προτάσεις για δουλειά. Η ίδια επέλεξε τελικά να εργαστεί στη Google. Ήταν η 20η υπάλληλος της εταιρείας και η πρώτη γυναίκα μηχανικός.

Το 2012 έγινε διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo. Μέχρι τότε είχε καταφέρει να «γεμίσει» τον τραπεζικό της λογαριασμό με πολλά μηδενικά.

Ως μία από τους πρώτους υπαλλήλους της Google, έκανε μια μικρή περιουσία όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2004.

Είναι γνωστή η αδυναμία της στην υψηλή ραπτική, καθώς η ίδια έχει επιλέξει αρκετές φορές ρούχα σχεδιαστών όπως οι Carolina Herrera και Alexander McQueen. Λέγεται –σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider- ότι μια φορά πλήρωσε 60.000 δολάρια για να φάει μαζί με τον Oscar de la Renta, ενώ η περίφημη κασμιρένια ζακέτα τρίτα-τέταρτα του σχεδιαστή έχει γίνει κάτι σαν «στολή εργασίας» για την Mayer, η οποία την έχει σε διάφορα χρώματα (κρεμ, navy, μαύρο, ροζ, κόκκινο κ.ά).

Γνώρισε τον angel investor Zachary Bogue μέσω κοινών φίλων το 2007. Οι δυο τους λατρεύουν την πεζοπορία και το σκι, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τρέχουν μαζί σε μαραθώνιους.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2009 στο Treasure Island του Σαν Φρανσίσκο.

Τρία χρόνια μετά η Marissa γέννησε το πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι. Πήρε μόνο 2 εβδομάδες άδεια μητρότητας και στη συνέχεια έστησε ένα μικρό «παιδικό δωμάτιο» στα γραφεία της Yahoo, όπου έπαιρνε μαζί της το νεογέννητο Macallister και τη νταντά του.

Διατηρεί ένα ρετιρέ στο ξενοδοχείο Four Seasons του Σαν Φρανσίσκο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 5 εκατ. δολάρια.

Το 2006 αγόρασε 400 κομμάτια έργα τέχνης από γυαλί (η μέση τιμή για το κάθε ένα υπολογίζεται στα 15.000 δολάρια) από τον καλλιτέχνη Dale Chihuly.

Διαθέτει ακόμη ένα σπίτι στο Palo Alto της Καλιφόρνια, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 5,2 εκατ. δολάρια, καθώς επίσης και πολλά έργα τέχνης φημισμένων καλλιτεχνών, όπως ο Jeff Koons.

Παρότι η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν τα πάει καλά με τις κοινωνικές συναναστροφές και πως είναι ντροπαλή, έχει γνωρίσει από κοντά μερικούς από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον πλανήτη.

Σχετικά Tags
Yahoo