“Δεν είναι ο 007 που κάνει κακό στην Τουρκία”

“Αν οι δρόμοι μας είναι κακοί και οι άνθρωποι ντύνονται άσχημα, δεν φταίει ο James Bond, εμείς πρέπει να αλλάξουμε”. Με αυτή τη δήλωση ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ερτουγκρούλ Γκιουνάι, απάντησε στις κριτικές που δέχεται η κυβέρνηση και κυρίως το υπουργείο του επειδή τα πλάνα του Skyfall και του Taken 2 που γυρίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη πλήττουν την εικόνα της χώρας.

“Αντί να κατακρίνουμε τις ταινίες, καλύτερα να κριτικάρουμε τους εαυτούς μας” πρόσθεσε ο Γκιουνάι. Μιλώντας στην εφημερίδα Χουριέτ, δήλωσε πως όποια επιλογή και αν ακολουθήσει κανείς η κριτική είναι αναπόφευκτη και τάχθηκε υπέρ του να γυρίζονται μεγάλες παραγωγές στην Τουρκία.

“Ό,τι και αν κάνεις, σου ασκείται κριτική. Η ταινία 'Τροία' δεν γυρίστηκε στην Τουρκία και ακόμη μας κριτικάρουν για αυτό. Εάν ήμουν εγώ σε αυτή τη θέση τότε, θα έκανα τα πάντα για να γυριστεί εδώ. Νομίζω ότι ήταν μεγάλη απώλεια” τόνισε.

Αν και παραδέχτηκε πως δεν έχει δει ακόμη το Skyfall, δήλωσε ικανοποιημένος που το πρώτο πλάνο μιας τέτοιας ταινίας δείχνει την Κωνσταντινούπολη.