Ξεκλήρισαν τις γυναίκες της οικογένειας γιατί ήταν “μοιχαλίδες”

Οικογενειακό μακελειό στο Πακιστάν! Δυο αδέλφια σκότωσαν τις δυο μικρότερες, ετεροθαλείς αδελφές τους και τη μητριά τους επειδή της θεωρούσαν "μοιχαλίδες", αναφέρει η αστυνομία.

Οι δύο αδελφοί, ηλικίας περίπου 30 ετών, προφυλακίστηκαν. Την καταγγελία έκανε ο πατέρας τους στις αστυνομικές αρχές της Λαχόρης.

"Ο Σάμπαν Άχμεντ, ο πατέρας των κατηγορουμένων, ανέφερε τα γεγονότα στην αστυνομία λέγοντας ότι οι γιοι του σκότωσαν τη γυναίκα του, τη Σούγρα, 50 ετών, και τις κόρες του, Μουκάντας και Αμίνα, 18 και 16 ετών αντίστοιχα", είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μοχάμαντ Αγιούμπ.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο, 869 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν (και αυτό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) "για λόγους τιμής", σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας. Πολλές Πακιστανές δεν μπορούν να επιλέξουν μόνες τους τον σύζυγό τους, ούτε να επιδείξουν ανυπακοή στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι γονείς τους για εκείνες αφού κάτι τέτοιο θεωρείται ότι ντροπιάζει ολόκληρη την οικογένεια.