Βομβάρδισαν κτίρια με δημοσιογράφους στη Γάζα

Επίθεση από ισραηλινούς πυραύλους σημειώθηκε τη Δευτέρα σε κτίριο στο οποίο στεγάζονται διεθνή μέσα ενημέρωσης στη Γάζα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Reuters, στόχος ήταν ένα κατάστημα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά στο ίδιο κτίριο στεγάζονται τα γραφεία του βρετανικού “Sky News” και του 'Al Arabiya Channel” με έδρα τη Σαουδική Αραβία.

Γιατροί κάνουν λόγο για ένα νεκρό και αρκετούς τραυματίες και σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Reuters, νεκρός έπεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με τους Η/Υ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση "Ισλαμικός Τζιχάντ" νεκρός έπεσε ένας εκ των ηγετικών της στελεχών. 

Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρεις πύραυλοι χτύπησαν το κτίριο και ότι από την έκρηξη γέμισε συντρίμμια ο παρακείμενος δρόμος και τυλίχθηκε στις φλόγες το κατάστημα.

Την ίδια ώρα άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από επιδρομή στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών της πόλης.

"Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πλήγμα στον πύργο Σουρούκ", όπου στεγάζεται το τηλεοπτικό δίκτυο "Αλ Άκσα" της Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών αυτών του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Οι δύο από τους τραυματίες είναι εικονολήπτες, εκ των οποίων ένας του σαουδαραβικού δικτύου "Αλ Αραμπίγια", το οποίο στεγάζεται και αυτό στον πύργο Σουρούκ, διευκρίνισαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι πιστεύεται ότι είχαν εγκαταλείψει το κτίριο μετά το πρώτο χτύπημα της Κυριακής, σε παρακείμενο κτίριο με μέσα ενημέρωσης, για το οποίο ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι στόχος ήταν να πλήξουν συσκευές επικοινωνίας που φέρεται να είχε τοποθετήσει η Χαμάς στις οροφές των κτιρίων.