Η Νότιος Αφρική αποχαιρέτησε τον αρχηγό της εθνικής ποδοσφαίρου

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν σήμερα την κηδεία του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Νοτίου Αφρικής, Senzo Meyiwa, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια ληστείας στο σπίτι της φίλης του, την προηγούμενη Κυριακή. 

Η κηδεία του 27χρονου δημοφιλούς τερματοφύλακα έγινε στο κατάμεστο στάδιο Moses Mabhida στη γενέτειρά του, στο Ντέρμπαν. Το φέρετρο με τη σορό του "αρχηγού" μπήκε στο γήπεδο συνοδευόμενο από συμπαίκτες του στην ομάδα του Meyiwa, Orlando Pirates και αστυνομικούς αξιωματούχους.

Στις κερκίδες, πολλοί φορούσαν μπλουζάκια με την εικόνα του Meyiwa - ο οποίος θεωρείται από τους Νοτιαφρικανούς είδωλο- ενώ άλλοι φορούσαν κόκκινα ή μαύρα μπλουζάκια , τα χρώματα των Orlando Pirates. Στις γιγαντοοθόνες έπαιζαν σκηνές από την ποδοσφαιρική δράση του αδικοχαμένου 27χρονου και χιλιάδες άνθρωποι κρατούσαν φωτογραφίες του και έκλαιγαν με λυγμούς.

Όταν έγινε γνωστή δολοφονία του, ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τζέηκομπ Ζούμα, δήλωσε ότι "οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν το σοκ του έθνους", ενώ η αστυνομία προσέφερε αμοιβή 250.000 ραντ σε όποιον δώσει σχετικές πληροφορίες.

Τελικά σήμερα, Παρασκευή, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός υπόπτου στον οποίον και απαγγέλθηκαν κατηγορίες , αφού αναγνωρίσθηκε από αρκετούς μάρτυρες.