Ν. Αφρική: Ανθρωποκυνηγητό για τους δολοφόνους του αρχηγού της Εθνικής

Η Νότιος Αφρική πενθεί για τον θάνατο του Senzo Meyiwa, του αρχηγού της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από διαρρήκτες μέσα στο σπίτι της φίλης του, το βράδυ της Κυριακής.

Ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τζέηκομπ Ζούμα, δήλωσε ότι "οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν το σοκ του έθνους" ενώ η αστυνομία προσφέρει αμοιβή 250.000 ραντ (23.000 δολάρια) για πληροφορίες σχετικά με την επίθεση.  

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο 27χρονος Meyiwa πυροβολήθηκε θανάσιμα όταν διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι της φίλης του, ηθοποιού και τραγουδίστριας, Kelly Khumalo, απαιτώντας κινητά τηλέφωνα και τιμαλφή. Ένας τρίτος άντρας έμεινε έξω.   

Ο ένας από τους δύο πυροβόλησε τον ποδοσφαιριστή με μία σφαίρα στο στήθος, όταν το θύμα προσπάθησε να προστατέψει την φίλη του. Στη συνέχεια και οι δύο διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή.

Ένας από τους δύο διαρρήκτες περιγράφεται από την αστυνομία ως ψηλός, σκουρόχρωμος και λεπτός με μαλλιά ράστα, και ο άλλος περιγράφεται ως "γεροδεμένος" με σκούρο δέρμα.