Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κλείνει τα σύνορα υπό το φόβο του Έμπολα

Κλειστά θα είναι τα σύνορα της Βόρειας Κορέας από την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η Πιονγιανγκ.

Οι είσοδοι της χώρας θα παραμείνουν σφραγισμένοι για τον διεθνή τουρισμό, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης, πιθανής εισόδου του ιού Εμπολα στη χώρα.

Την απόφαση γνωστοποίησε το ταξιδιωτικό πρακτορείο Koryo Tours, ένα από τα λίγα ανεξάρτητα, που διοργανώνουν ταξίδια στη Βόρεια Κορέα.

«Λάβαμε πληροφορίες από τους συνεργάτες μας στην Πιονγκγιάνγκ, ότι η χώρα, από αύριο, δεν θα δέχεται διεθνείς τουρίστες και θα κλείσει τα σύνορά της εξαιτίας της απειλής του Εμπόλα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Koyo Tours και συνέχισε: «Δεν είναι γνωστό ακόμα, πόσο θα κρατήσει ο αποκλεισμός, αλλά ελπίζουμε ότι τα προγραμματισμένα ταξίδια μας για το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη θα γίνουν κανονικά». Τέλος γνωστοποιήθηκε ότι η εταιρία θα αποζημιώσει πλήρως όσους είχαν κλείσει εισιτήριο για τις επόμενες ημέρες.

Η πληροφορία ανακοινώθηκε και από άλλο κινεζικό πρακτορείο, το Young Pioneer Tours, του οποίου εκπρόσωπος, δήλωσε πως, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς του συνδέσμους στη Βόρεια Κορέα, τα σύνορα θα μείνουν κλειστά, μέχρι να εξαλειφθεί ο φόβος για εξάπλωση του Εμπόλα στη χώρα.