Διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στην Αίγυπτο

Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν την Παρασκευή σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου, ενάντια στις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο τζαμί του αλ Αζάρ κοντά στο Κάιρο μετά την προσευχή της Παρασκευής, κρατώντας αιγυπτιακές και παλαιστινιακές σημαίες.

Διαδηλωτές από άλλες περιοχές του Καΐρου κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ταχρίρ, την πλατεία που σήμανε το τέλος του Χόσνι Μουμπάρακ.

Στην Αλεξάνδρεια περίπου 2.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από ένα τζαμί κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ της διάνοιξης των συνόρων της Αιγύπτου με τη Γάζα ώστε να μπορέσει να φτάσει εκεί ανθρωπιστική βοήθεια.

Εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν επίσης στις πόλεις Ισμαΐλια, Σουέζ και αλ Αρίς για να καταγγείλουν τις ισραηλινές επιθέσεις.

Την Παρασκευή ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, επισκέφθηκε τη Λωρίδα της Γάζας και κατήγγειλε τις ισραηλινές επιδρομές ως “κατάφωρη επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας”, τονίζοντας ότι το Κάιρο “δεν θα εγκαταλείψει τη Γάζα”.

'Η Αίγυπτος σήμερα δεν είναι η Αίγυπτος του χθες και οι Άραβες σήμερα δεν είναι οι Άραβες του χθες” υπογράμμισε ο Μόρσι.