Το αφεντικό της Emirates λέει: Η MH370 δεν είναι στον Ινδικό Ωκεανό!

Δεν βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό το αεροπλάνο της Malaysia Airlines, που εκτελούσε την πτήση MH370, εκτιμά το αφεντικό της αεροπορικής Emirates, ο Σερ Τιμ Κλαρκ.

Όπως εξηγεί στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η πτήση δεν μπήκε ποτέ στον αυτόματο πιλότο αλλά βρισκόταν σε ανθρώπινο έλεγχο μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη μέχρι τώρα υπόθεση, το αεροσκάφος κινούνταν με τον αυτόματο πιλότο μέχρι να εξαντλήσει τα καύσιμά του και να καταλήξει στα νερά του Ινδικού Ωκεανού.

"Κάθε στιγμή της συγκεκριμένης πτήσης πρέπει να εξεταστεί εξονυχιστικά, μέχρι και την υποθετική τελευταία στιγμή όπου φέρεται να κατέπεσε στον Ινδικό - παρεμπιπτόντως, εκεί δεν έχει βρεθεί ούτε μαξιλαράκι καθίσματος", δηλώνει ο επικεφαλής της Emirates.

«Η πείρα μας δείχνει ότι στα περιστατικά συντριβής στο νερό πάντα κάτι υπάρχει. Δεν έχουμε δει τίποτε μέχρι στιγμής το οποίο να δίνει κατηγορηματική απάντηση, εκτός από δορυφορικά σήματα, τα οποία είναι αμφισβητήσιμα" προσθέτει.

Η Emirates Airlines διαχειρίζεται 127 Boeing 777, περισσότερα από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία, αεροσκάφη ίδια με το μαλαισιανό το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370.