Ξαναγέμισε το κέντρο του Χονγκ Κονγκ από διαδηλωτές

Αν και τις τελευταίες ημέρες, το κίνημα Occupy Hong Kong φαινόταν να έχει χάσει τη δυναμική του, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν εκ νέου σήμερα τους δρόμους του εμπορικού κέντρου του Χονγκ Κονγκ, ανταποκρινόμενοι στο χθεσινό κάλεσμα της Ένωσης Φοιτητών για νέες, δυναμικότερες κινητοποιήσεις.    

Μετά την απόφαση των αρχών να ακυρώσουν προγραμματισμένες συνομιλίες με του φοιτητές- που πρωτοστατούν στο Κίνημα της Ομπρέλας, για μεγαλύτερες πολιτικές ελευθερίες - οι διοργανωτές κάλεσαν τις δυνάμεις τους να ανασυγκροτηθούν μαζικά σήμερα, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης.  

Έτσι, οι διαδηλωτές κατέφτασαν στο κέντρο του Μονγκ Κοκ κατά πλήθη, εξοπλισμένοι με σκηνές, ξηρά τροφή και ότι άλλο απαραίτητο για μια μακρά διαμαρτυρία- τουλάχιστον για όλο το Σαββατοκύριακο- προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος και μποτιλιάρισμα που έφτανε τα πολλά χιλιόμετρα. 

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα αναλάβει δράση σε κατάλληλη χρονική στιγμή, χωρίς όμως να διευκρινίζει το πότε. 

Το Χονγκ Κονγκ διανύει τη σοβαρότερη πολιτική του κρίση μετά την επιστροφή του στην Κίνα το 1997 και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί για εβδομάδες, καθώς καμιά πλευρά δεν δείχνει διατεθειμένη για την παραμικρή παραχώρηση.