Χονγκ Κονγκ: Η κυβέρνηση ακύρωσε συνομιλίες με τους φοιτητές

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένες συνομιλίες με εκπροσώπους των φοιτητών που πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μερικές ώρες αφού βουλευτές απαίτησαν να γίνει έρευνα μετά τις καταγγελίες ότι ο κυβερνήτης Λεούνγκ Τσουν-γινγκ έλαβε αμοιβή 6,4 εκατ. δολαρίων από μια επιχείρηση, ενόσω βρισκόταν σε δημόσιο αξίωμα.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης υπό τον Λεούνγκ, η Κάρι Λαμ, δήλωσε νωρίτερα πως ακυρώνονται οι συνομιλίες, κρίνοντας ότι είναι αδύνατον να διεξαχθεί εποικοδομητικός διάλογος με την Ένωση Φοιτητών.

Διαβάστε ακόμα: Κλείνουν οι ομπρέλες του Χονγκ Κονγκ μετά τη συμφωνία διαλόγου   

Πρόκειται για μία εξέλιξη - πλήγμα στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της πολιτικής κρίσης, μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις με αιτήματα μεγαλύτερες πολιτικές ελευθερίες και την παραίτηση του Λεούνγκ Τσουν-γινγκ.

Οι φοιτητές που ηγούνται του κινήματος αμφισβήτησης κάλεσαν κι άλλους πολίτες να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις, αντιδρώντας στην κυβερνητική αυτή κίνηση.

Ο Άλεξ Τσόου, ηγέτης της Ένωσης Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν και να εντείνουν τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις στην πόλη. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις του Occupy Hong Kong (ή αλλιώς το Κίνημα της Ομπρέλας) έχει μειωθεί σημαντικά, μετά το αποκορύφωμα των διαδηλώσεων την περασμένη εβδομάδα.