Συνεδριάζει εκτάκτως ο Αραβικός Σύνδεσμος

Οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν το Σάββατο στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο για να συζητήσουν τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Άχμεντ μπιν Χίλι στο Reuters.

Προηγήθηκε σχετική έκκληση από τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, μετά τις απειλές που εκτόξευσε το Ισραήλ για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

"Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε τους Άραβες υπουργούς Εξωτερικών να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση αυτό το Σάββατο στο Κάιρο για να εξετάσουν την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας", δήλωσε ο μπιν Χίλι.

Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν και από το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε: “Σήμερα στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Χαμάς και στις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις”.

Διαψεύδεται η ανάκληση του Ισραηλινού πρεσβευτή στην Αίγυπτο

Σε διάψευση της πληροφορίας που ήθελε το Ισραήλ να έχει ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Αίγυπτο προχώρησε διπλωμάτης από την Ιερουσαλήμ.

Ο πρεσβευτής Γιάκοβ Αμιτάι είχε επιστρέψει στο Ισραήλ πριν ξεκινήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης μιλώντας στο Reuters, τονίζοντας ότι η ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο λειτουργεί κανονικά.