“Μπορούμε να βρούμε τους γκέι μέσω εξέτασης αίματος”

Υπάρχει εξέταση αίματος που θα εντοπίζει "τον εκφυλισμό" και έτσι θα δείχνει ποιοι είναι γκέι, υποστηρίζει πολιτικός από το Καζακστάν και ζητά την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Ο Dauren Babamuratov, επικεφαλής του εθνικιστικού κινήματος “Bolashak” (που θα πει μέλλον) ζήτησε να απαγορευτεί η "γκέι προπαγάνδα" όπως τη χαρακτήρισε.

Μπροστά από μια αφίσα που έγραφε "η ομοφυλοφιλία είναι απειλή για το έθνος" ζήτησε από την κυβέρνηση αλλαγή του νόμου ώστε να απαγορευτεί στους ομοφυλόφιλους να έχουν δημόσια αξιώματα και θέσεις αλλά και να κατατάσσονται στον καζάχικο στρατό.

Οι "ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να κρύβουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό... είναι πολύ εύκολο να εντοπίσουμε έναν ομοφυλόφιλο από το DNA του" δήλωσε ο Babamuratov.

Το Καζακστάν κατήργησε το 1998 έναν νόμο για το σοδομισμό και αυτή τη στιγμή στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Αλμάτι, υπάρχουν περίπου 15 γκέι κλαμπ και μπαρ. Ο Babamuratov χαρακτήρισε την πόλη "γκέι πρωτεύουσα της Κεντρικής Ασίας".

Ο Babamuratov πάντως δεν είναι ο μοναδικός με τις πεποιθήσεις αυτές. Ήδη η κυβέρνηση του Καζακστάν έχει απαγορεύσει με νόμο στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, μιμούμενη το πρότυπο της Ρωσίας.