Λιβερία: Λήξη της καραντίνας σε γειτονιά της πρωτεύουσας

Πλήθος κόσμου στην περιοχή West Point, στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονρόβια, ξεχύθηκε χορεύοντας στους δρόμους, αφού οι αρχές  ανακοίνωσαν το Σάββατο την άρση του αποκλεισμού που επιβλήθηκε στην συνοικία στις 20 Αυγούστου εξαιτίας του Έμπολα.

Η απόφαση ελήφθη με τη σύσταση του υπουργείου Υγείας «με βάση την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην περιοχή από τις υγειονομικές μονάδες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Πληροφοριών Λιούις Μπράουν.

Οι πολίτες έχουν δείξει αποφασιστικότητά στην καταπολέμηση της επιδημίας «οργανώνοντας ομάδες περιφρούρησης παρακολούθησης και εποπτείας των επαφών με ασθενείς και ενισχύοντας την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και επαγρύπνησης» είπε επίσης ο υπουργός Πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, δύο γιατροί που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Λιβερίας, πήραν εξιτήριο. Τους χορηγήθηκε το πειραματικό φάρμακο ZMap και οι εξετάσεις τους βγήκαν αρνητικές στον ιό.

Διαβάστε σχετικά: Ελπίδα για τον Έμπολα: Θεαματικά αποτελέσματα του ZMapp στους πιθήκους

Οι πολίτες του West Point είχαν αντιδράσει οργισμένα στην καραντίνα που επέβαλε στην περιοχή η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον Σίρλεφ όπως και στην περιοχή Ντόλο στα ανατολικά της πρωτεύουσας, ταυτόχρονα με τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες. Στα επεισόδια που ακολούθησαν - με τις μονάδες του στρατού που επέβλεπαν το μέτρο του αποκλεισμού -σκοτώθηκε ένας έφηβος και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι.