Χαμενεΐ: Λυσσασμένος σκύλος το Ισραήλ, διαπράττει γενοκτονία

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ "λυσσασμένο σκύλο" που διαπράττει "γενοκτονία" στη Γάζα και κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να "εξοπλίσει" τους Παλαιστίνιους, σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική τηλεόραση.

"Αυτός ο λυσσασμένος σκύλος, ο άγριος λύκος, επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων και η ανθρωπότητα πρέπει να αντιδράσει. Αυτό είναι γενοκτονία, μία καταστροφή ιστορικών διαστάσεων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χαμενεΐ.

“Επιτίθενται σε αθώους ανθρώπους μέρα και νύχτα, και αυτοί οι άνδρες, γυναίκες και παιδιά υπερασπίζονται τους εαυτούς τους με τα ελάχιστα μέσα, και τώρα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι θέλουν να τους τα πάρουν και αυτά... ώστε αυτά τα αμείλικτα κτήνη να μπορούν να επιτίθενται ανενόχλητα”, υποστήριξε εξάλλου.

Επιπλέον, ο Χαμενεΐ κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να συνεισφέρει στον εξοπλισμό των Παλαιστινίων, ώστε να αντιμετωπίσουν τους Ισραηλινούς. “Όλοι, οποιοσδήποτε έχει τα μέσα, ειδικά στον ισλαμικό κόσμο, πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να εξοπλίσουν τον παλαιστινιακό λαό”, σημείωσε.