Δεκάδες γυναίκες απέδρασαν από τη Μπόκο Χαράμ

Οι 63 από τις συνολικά 68 γυναίκες που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία τον περασμένο Ιούνιο από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, κατάφεραν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους, σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας. Οι γυναίκες απήχθησαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων που διήρκεσαν αρκετές ημέρες αρχής γενομένης από της 16ης Ιουνίου στο χωριό Κουμαμπζά στην πολιτεία Μπόρνο.

Ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "περίπου 63 γυναίκες και κορίτσια που είχαν απαχθεί επέστρεψαν στα σπίτια τους". Μεταξύ των απαχθέντων γυναικών και κοριτσιών ήταν ακόμη και παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών.

Η Μπόκοπ Χαράμ έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους στη Νιγηρία από το 2009 ενώ στα μέσα Απριλίου απήγαγε περισσότερες από 200 μαθήτριες γυμνασίου από την πόλη Τσίμποκ.

Μια έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch που χρονολογείται από το τέλος του 2013, έχει επισημάνει τις απαγωγές και το βιασμό γυναικών και κοριτσιών από την ομάδα των ακραίων ισλαμιστών καθώς επίσης και την αναγκαστική στρατολόγηση παιδιών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...