Χάος και ταραχές στο Σάο Πάολο από την απεργία στο μετρό

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί σε κεντρικό σταθμό του μετρό του Σάο Πάολο μεταξύ απεργών και αστυνομικών, κατά την δεύτερη ημέρα της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό.

"Ο σταθμός Άνα Ρόσα, ένας από τους πιο κεντρικούς, έκλεισε και πολλοί επιβάτες προσπάθησαν να μπουν μέσα. Ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε απεργούς και χρήστες του μετρό και η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει με δακρυγόνα και ρόπαλα για να διαλύσει το πλήθος", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Globo news έδειξε εικόνες αστυνομικών με ασπίδες να εφορμούν προς τους απεργούς. Σύμφωνα με το TV Globo, ομάδες των απεργών μετακινούνται στους σταθμούς για να εμποδίσουν την εργασία των υπαλλήλων που δεν απεργούν.

Οι απεργοί δεν αποδέχονται την αύξηση 8,7% των μισθών τους την οποία πρότεινε η διεύθυνση και ζητούν τουλάχιστον 12,2%. Αρχικά ζητούσαν 16,5%.

Αυτόπτης μάρτυρας που περίμενε σε μια ατελείωτη ουρά έξω από τον σταθμό, για να μπορέσει να πάρει ένα λεωφορείο, δήλωσε: "Έχω κάνει ήδη 2 ώρες αντί για 40 λεπτά για να φτάσω και δεν ξέρω πόσο θα κάνω ακόμη".

Η απεργία των υπαλλήλων του μετρό του Σάο Πάολο έχει προκαλέσει σήμερα για δεύτερη ημέρα παράλυση στην πόλη, στην οποία θα γίνει σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο πρώτος αγώνας του Μουντιάλ.

Το μετρό του Σάο Πάολο συνιστά το κύριο μέσο πρόσβασης στο στάδιο Ιτακεράο και μεταφέρει καθημερινά 4,5 εκατομμύρια επιβάτες.