Σοκαριστικό βίντεο μέσα από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα

Ένα βίντεο που τράβηξε μαθητής τις τελευταίες δραματικές στιγμές λίγο πριν το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου χαθεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, προκαλεί σοκ.

Στα πλάνα φαίνονται έντρομοι επιβάτες να φορούν σωσίβια και να παραμένουν στις καμπίνες τους, ακολουθώντας τις συμβουλές που δίνει το πλήρωμα από τα μεγάφωνα: "Μην κινήστε, παραμείνετε στη θέση σας".

Τα μεγάφωνα προειδοποιούν τους επιβάτες- κυρίως μαθητές Λυκείου-  ότι εάν μετακινηθούν κινδυνεύει η ασφάλειά τους, ενώ το νοτιοκορεατικό πλοίο βυθίζεται με γρήγορους ρυθμούς.

 

Οι μαθητές έχουν βγάλει τα κινητά τους και επικοινωνούν- ίσως για τελευταία φορά - με τους γονείς τους, αφήνοντας σπαρακτικά μηνύματα και τελευταία λόγια.

"Μας λένε να περιμένουμε και να μην κινούμαστε, μαμά. Βλέπω ένα ελικόπτερο", λέει η Παρκ Γιού-Σιν, μητέρα μίας μαθήτριας.

"Μπαμπά, το πλοίο βυθίζεται. Είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, φοράω σωσίβιο. Τι πρέπει να κάνω;", είπε κλαίγοντας στο τηλέφωνο ο Κιμ Μπουμ-Σου."Θέλω να ξαναβρεθούμε ζωντανοί", έλεγε ένα αγόρι στον πατέρα του όταν κόπηκε η σύνδεση.

Ένα παιδί έγραψε στη μητέρα του: "Μαμά αν δεν μπορέσω να στο πω, σε αγαπώ". Και ένας άλλος 16χρονος μαθητής, διαισθανόμενος το τέλος του, έστειλε στους γονείς του το μήνυμα: "Νομίζω πως θα πεθάνουμε όλοι. Εάν έκανα κάτι λάθος συγχωρέστε με, σας αγαπώ". 

Όσοι υπακούν, οδηγούνται σε βέβαιο θάνατο, εκτιμούν ειδικοί αναλυτές και ήδη ο καπετάνιος τους πλοίου ανακρίνεται ως ένοχος για την τραγωδία. 

Σχεδόν 280 μαθητές λυκείου εξακολουθούν να αγνοούνται και πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί στο βυθισμένο πλοίο, χωρίς ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί. Οι δύτες έχουν ανασύρει ήδη 14 πτώματα και ο πόνος των συγγενών δεν έχει τέλος....