Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε συναυλία νοτιοκορεατικής ποπ μουσικής

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε συναυλία νοτιοκορεατικής ποπ μουσικής

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «συνελήφθη» στη διάρκεια της δίωρης συναυλίας να χτυπά παλαμάκια στο ρυθμό της μουσικής

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και η σύζυγός του Ρι Σολ Τζου ήταν μεταξύ των εκατοντάδων θεατών που παρακολούθησαν τη συναυλία νοτιοκορεατικής ποπ μουσικής στην Πιονγκγιάνγκ, την πρώτη μετά από δέκα και πλέον χρόνια, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών φαίνονται να εξομαλύνονται.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μάλιστα «συνελήφθη» στη διάρκεια της δίωρης συναυλίας να χτυπά παλαμάκια στο ρυθμό της μουσικής και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με τους καλλιτέχνες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στη διάρκεια του σόου και έκανε ερωτήσεις για τα τραγούδια και τους στίχους», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Νότιας Κορέας, Ντο Τζονγκ Χουαν.

Η νοτιοκορεατική αποστολή αποτελείτο από καλλιτέχνες, τεχνικούς, αθλητές τάε κβον ντο, δημοσιογράφους και κρατικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το Reuters. Ταξίδεψαν στην Πιονγκγιάνγκ το Σάββατο, σε ανταπόδοση μίας επίσκεψης Βορειοκορεατών καλλιτεχνών στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο.

Οι Νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν άλλη μία συναυλία την ερχόμενη Τρίτη, μαζί με καλλιτέχνες από τη Βόρεια Κορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρητικά οι δύο χώρες βρίσκονται ακόμα σε πόλεμο, αφού η πολεμική σύρραξη του 1950-1953 ολοκληρώθηκε με κατάπαυση του πυρός, και όχι με ειρηνευτική συμφωνία.