Νέο μακελειό αμάχων σε αγορά του Ισλαμαμπάντ

Λίγες μόνο ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτονομιστών του Μπαλουχιστάν σε επιβατικό τρένο- με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες- νέα επίθεση εξτρεμιστών στοίχισε τη ζωή σε άμαχους πολίτες στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

Μία βόμβα - κρυμμένη μέσα σε κιβώτιο με φρούτα- εξερράγη το πρωί σε πολυσύχναστη λαϊκή αγορά στα περίχωρα της πακιστανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας 23 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 70.

Στην πιο θανατηφόρα επίθεση στην πόλη εδώ και χρόνια, η υπαίθρια αγορά γέμισε ανθρώπινα μέλη και αιματοβαμμένα ρούχα και σανδάλια, τα οποία είχαν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που εξερράγη η βόμβα.

 "Ανθρώπινα μέλη πετάχτηκαν παντού, χτυπώντας άλλους ανθρώπους ακόμα και στο κεφάλι" δήλωσε σοκαρισμένος ένας εργαζόμενος στην αγορά.  

Η σημερινή έκρηξη ακολούθησε εβδομάδες ειρηνευτικών συνομιλιών της κυβέρνησης με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα παρέτειναν την κατάπαυση του πυρός έως τις 10 Απριλίου.

 Οι αντάρτες Ταλιμπάν αρνήθηκαν την ευθύνη και καταδίκασαν την επίθεση. "Οι θάνατοι αθώων ανθρώπων σε επιθέσεις σε δημόσιους χώρους είναι λυπηρό γεγονός. Οι επιθέσεις αυτές είναι λάθος και ενάντια στον ισλαμικό νόμο" τόνισε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, σε μια ασυνήθιστα έντονη δήλωση.

Ωστόσο, οι Ταλιμπάν βομβαρδίζουν τακτικά σχολεία, αγορές και μέσα μαζικής μεταφοράς, σκοτώνοντας κάθε φορά δεκάδες Πακιστανούς.