Μαλαισία: Μηνύσεις κατά ΜΜΕ που δημοσιεύουν ψέματα για το αεροπλάνο

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο σκληρής κριτικής για τον τρόπο που χειρίστηκε και χειρίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του boeing της Malaysia Airlines.

Και τώρα, η Κουάλα Λουμπούρ αντεπιτίθεται. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η κυβέρνηση θα κάνει μηνύσεις σε όσα "μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν ψευδείς ή λάθος ειδήσεις" για την τραγωδία με το αγνοούμενο αεροπλάνο.

Μάλιστα ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι έχει ήδη δοθεί σχετική εντολή για διώξεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα scmp, ο ίδιος υποστήριξε ότι από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης του αεροπλάνου, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει μια λίστα με όλα τα ψευδή δημοσιεύματα γύρω από το μοιραίο σκάφος.

Επιτέθηκε δε συγκεκριμένα στη βρετανική Daily Mail σχετικά με δημοσίευμα της που ανέφερε ότι σύμφωνα με "πηγή κοντά στην οικογένεια του πιλότου", ο 53χρονος κυβερνήτης, Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ βρισκόταν σε ψυχολογικά ασταθή κατάσταση. Οι πληροφορίες διαψεύστηκαν στη συνέχεια από την οικογένεια του αγνοούμενου.

Πάντως το κόμμα συνασπισμού, Barisan Nasional, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1957 έχει πολλάκις κατηγορηθεί ότι αποκρύπτει πληροφορίες για το αεροπλάνο και το τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ. Στη διάρκεια της πολύχρονης διακυβέρνησης του έχει πολλές φορές κατηγορηθεί για διαφθορά και αδιαφάνεια.