Λιβύη: Εισβολή διαδηλωτών μπλοκάρει τη νέα κυβέρνηση

Τη ψηφοφορία για παροχή εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση της Λιβύης διέκοψε σήμερα ομάδα διαδηλωτών που εισέβαλε στο κοινοβούλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρόσωπα που πρότεινε ο πρωθυπουργός Άλι Ζεϊντάν.

Την ώρα που ένας υπάλληλος της βουλής καλούσε τους βουλευτές έναν προς έναν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της κυβέρνησης, ακούστηκαν κραυγές και μερικές δεκάδες διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο.

Οι διαμαρτυρόμενοι εμποδίστηκαν από τους φύλακες να φτάσουν μέχρι την αίθουσα της συνεδρίασης και συγκεντρώθηκαν στην είσοδο.

Η λιβυκή τηλεόραση διέκοψε για λίγα λεπτά την απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης αλλά επανήλθε πολύ γρήγορα και συνέχισε να δείχνει εικόνες από τα τεκταινόμενα στην αίθουσα.

"Θα ήθελα να συνεχίσουμε αυτή τη συνεδρίαση αλλά δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη", δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Μοχάμεντ Μεγκάριεφ, όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση.

"Αυτό που συνέβη συνιστά ψυχολογική πίεση στα μέλη του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου", πρόσθεσε ο Μεγκάριεφ. "Ας μάθουν όλοι οι Λίβυοι και όλος ο κόσμος σε τι ατμόσφαιρα εργαζόμαστε", συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "εκτός ελέγχου".