Πιστόριους: Έκανε εμετό κατά την ανάγνωση της νεκροψίας

Κατέρρευσε μέσα στο δικαστήριο σήμερα ο Όσκαρ Πιστόριους, ο παραολυμπιονικης αθλητής που δικάζεται για την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, πέρσι τον Φεβρουάριο.  

Καθώς η πολύκροτη δίκη συνεχίζεται στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής για δεύτερη εβδομάδα, σήμερα ο γιατρός Γκέρτ Σάιμαν, έδωσε λεπτομερή στοιχεία από την νεκροψία που έγινε στη σύντροφο του αθλητή. 

Ο παθολόγος του Πανεπιστημίου της Πρετόρια μιλούσε για τα πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο σώμα της Στέενκαμπ. συγκεκριμένε, το θύμα πυροβολήθηκε τρεις φορές, στο κεφάλι, το ισχίο και το χέρι.   

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, ο Πιστόριους κατέρρευσε. Ο κατηγορούμενος διάσημος αθλητής έκλαιγε με λυγμούς, είχε σπασμούς και τελικά έκανε εμετό. Δίπλα του είχε συνεχώς έναν κουβά, μέχρι που η έδρα κάλεσε βοήθεια για να τον συνεφέρουν.   

Την περασμένη εβδομάδα, η πρώην σύντροφος του είχε καταθέσει στο δικαστήριο πως ο Πιστόριους είχε στην κατοχή του περίστροφο και περιέγραψε ένα περιστατικό του 2010, όταν ο αθλητής πυροβόλησε στον αέρα μετά από διαφωνία του με την αστυνομία.

Επίσης, συγκλονιστική ήταν η μαρτυρά του πρώτου ανθρώπου που μπήκε στο σπίτι μετά τους πυροβολισμός, φίλος και γιατρός του κατηγορούμενο, ο οποίος προσπάθησε να κάνει τεχνητηή αναπνοή στη Ρίβα.  

Ο Πιστόριους έχει δηλώσει αθώος ενώπιον του δικαστηρίου και έχει ισχυριστεί πως πυροβόλησε εναντίον της φίλης του επειδή νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης.