Κατέρρευσε στο δικαστήριο ο Πιστόριους στην ανάμνηση της Στέενκαμπ

Γεμάτη ένταση ήταν η τέταρτη ημέρα της δίκης του Όσκαρ Πιστόριους, καθώς κατέθεσε ο πρώτος άνθρωπος, που μπήκε στο σπίτι αμέσως μετά τον πυροβολισμό στο κεφάλι, τον οποίο δέχθηκε η Ρίβα Στέενκαμπ από το φίλο της.  

"Μπήκα μέσα και είδα τον Όσκαρ πάνω από το σώμα της Ρίβα να κλαίει και να παρακαλεί το Θεό να την αφήσει να ζήσει. Μου είπε ότι την πυροβόλησε γιατί την πέρασε για διαρρήκτη", είπε ο γείτονας και φίλος του Πιστόριους, Δρ Στιπ.  

Ο κατηγορούμενος για τον φόνο της φίλης του παραολυμπιονίκης, καθ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, κρατούσε σφιχτά ένα ροζάριο, έκλαιγε με αναφιλητά και ήταν πολύ ταραγμένος (φωτ).  

"Η Ρίβα κείτονταν στο πάτωμα αναίσθητη και μπορούσα να δω ακόμα και εγκεφαλικό ιστό στα μαλλιά της. Προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή, αλλά δεν τα κατάφερα", είπε ο Δρ Στιπ. 

Στο σημείο αυτό, ο Πιστόριος έβγαλε μια δυνατή κραυγή, και έπαθε ένα σπασμό σαν να πρόκειται να κάνει εμετό. Αμέσως, οι αστυνομικοί του έφεραν μία ειδική σακούλα και για λίγα λεπτά σταμάτησε η διαδικασία.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο Πιστόριους είπε ότι θα αφιερώσει "τη ζωή του και τη ζωή της στο Θεό", αν ζούσε η Ρίβα.

Τέλος, ο Δρ. Στιπ είπε ότι φοβήθηκε μήπως ο νεαρός αθλητής κάνει κακό στον εαυτό του, στην κατάσταση που ήταν, και του ζήτησε το όπλο του.