Μαδούρο προς CNN: Μείνετε στη χώρα, αλλά με ισορροπημένα ρεπορτάζ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, είπε σε ομάδα δημοσιογράφων του CNN, την Παρασκευή, ότι μπορούν τελικά να συνεχίσουν το ρεπορτάζ στη χώρα του, μια ημέρα μετά την άρνηση παροχής διαπιστευτηρίων Τύπου για τους δημοσιογράφους του CNN.

Νωρίτερα, ο Μαδούρο είχε πει ότι θα...απελάσει  το CNN, αν δεν "διορθώσει" την κάλυψη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Παρόλ' αυτά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, άλλαξε τη στάση του, λέγοντας ότι το CNN θα μπορούσε να παραμείνει στη χώρα.

"Μετά από τη δίωρη σύσκεψη, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι θα χορηγηθούν διαπιστεύσεις στους δημοσιογράφους για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι πραγματικά παράξενο, όμως, το πώς ο Μαδούρο ήταν έτοιμος να διώξει τους δημοσιογράφους του CNN, ενώ μετά τη σύσκεψη τα πάντα άλλαξαν", σχολιάζει το δίκτυο.

"Ξέρω ότι θέλουν να μείνουν στη Βενεζουέλα. Ας το κάνουν λοιπόν. Καλύψτε όμως τα γεγονότα στη Βενεζουέλα. Και κάντε το με απόλυτα ισορροπημένο τρόπο", είπε ο Μαδούρο. "Η ισορροπία βασίζεται στο σεβασμό των νόμων της Βενεζουέλας. Αυτοί, που δε σέβονται τους νόμους, δε θα κινούνται σε συχνότητες Βενεζουέλας", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της χώρας. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Μαδούρο ρωτήθηκε από τον Penhaul, ανταποκριτή του CNN, για την εξέλιξη της έρευνας σχετικά με την κλοπή του τηλεοπτικού εξοπλισμού του καναλιού, υπό την απειλή όπλου, την περασμένη εβδομάδα. Θυμίζουμε ότι το συνεργείο κάλυπτε αντικυβερνητική διαδήλωση, όταν τα μέλη του έπεσαν θύματα ληστείας.

Ο Μαδούρο, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον Penhaul ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Αναμένουμε ότι θα αποκατασταθεί πλήρως η απώλεια", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στη χώρα, ενώ οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας ή προ-υποστηρικτές της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άτομα, σύμφωνα με αξιωματούχους.