ΟΗΕ: Ύποπτος για φρικαλεότητες ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Θέση κατά του καθεστώτος της Νοτίου Κορέας πήρε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μετά από έρευνα ενός έτους σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. 

 

Σύμφωνα με τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών, τόσο οι αρχηγοί των σωμάτων ασφαλείας όσο και ο ίδιος ο ηγέτης της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη διεθνή δικαιοσύνη και να παραπεμφθούν στο Ποινικό δικαστήριο της Χάγης με, κατηγορούμενοι για "φρικαλεότητες", όπως γράφει το Reuters. 

Συγκεκριμένα, το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είναι ύποπτο για συστηματικά βασανιστήρια,μαζικές δολοφονίες στα όρια της γενοκτονίας και την επιβολή λιμοκτονίας στον λαό, δήλωσαν οι ερευνητές του ΟΗΕ. 

Με επιστολή τους στον Κιμ Γιονγκ Ουν, οι επιθεωρητές τον ενημέρωσαν ότι πρότεινα την παραπομπή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), για να διασφαλισθεί ότι τυχόν ένοχοι ", συμπεριλαμβανομένου, ενδεχομένως, και τον ίδιο" θα βρεθούν υπόλογοι. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής, Michael Kirby, η ομάδα των επιθεωρητών κατέγραψε σε μια έκθεση 372 σελίδων, πρακτικές βασανιστηρίων και εγκλήματα που θύμιζαν εκείνα που διαπράχθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. 

Μάλιστα, οι ερευνητές του ΟΗΕ προειδοποίησαν ακόμα τον κύριο σύμμαχο του Κιμ Γιονγκ Ουν, την Κίνα, ότι στέλνοντας τους παράνομους μετανάστες και τους αποστάτες πίσω στη Βόρεια Κορέα, όπου αντιμετωπίζουν βασανιστήρια και εκτελέσεις - το Πεκίνο θα μπορούσε να κατηγορηθεί για "υποβοήθηση και υποκίνηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας". 

Η έκθεση βασίστηκε τόσο σε αεροφωτογραφίες που δείχνουν διάσπαρτα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Βόρεια Κορέα όσο και πλήθος μαρτυριών πρώην κρατουμένων που κατάφεραν να ξεφύγουν στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα απέρριψε την έκθεση των ερευνητών "κατηγορηματικά και απόλυτα" και την αποκάλεσε " προϊόν της πολιτικοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την εχθρική πολιτική της ΕΕ και της Ιαπωνίας σε συμμαχία με τις ΗΠΑ".

Διαβάστε ακόμα:

ΟΗΕ: Ποινική δίωξη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Β. Κορέα

Ολόκληρο το σόι του θείου του ξεκλήρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν 

Εκτελέστηκε ο θείος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας