Λουτρό αίματος σε εστιατόριο “δυτικών” στη Καμπούλ

Περισσότεροι από 14 είναι οι νεκροί Αφγανοί και ξένοι υπήκοοι- από επίθεση των Ταλιμπάν σε ένα δημοφιλές λιβανέζικο εστιατόριο στο στην Καμπούλ.

Ένας βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν, στο κέντρο της Καμπούλ, όπου λειτουργούν πολλές ξένες διπλωματικές αποστολές και υπάρχουν κτίρια της αφγανικής δημόσιας διοίκησης.

Από την σφοδρή έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άτομα ενώ πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς η επίθεση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, την ώρα που στο εστιατόριο δειπνούσαν δεκάδες ξένοι υπήκοοι και Αφγανοί δημόσιοι υπάλληλοι.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε ότι αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν Γερμανοί υπήκοο, ωστόσο το Βερολίνο είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία.  

H αστυνομία της Καμπούλ επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν ξένοι υπήκοοι, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την εθνικότητά τους.

Εν τω μεταξύ, τέσσερις εργαζόμενοι στην αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, οι οποίοι ενδέχεται να βρίσκονταν κοντά στο εστιατόριο, φέρονται ως αγνοούμενοι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά την ανατίναξη του καμικάζι άλλοι δύο αντάρτες Ταλιμπάν εισέβαλαν ένοπλοι στο εστιατόριο και ακολούθησαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών με άνδρες της αστυνομίας.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που ερευνούν εξονυχιστικά τα κτίρια και συνδράμουν το έργο των Αφγανικών Αρχών.