Πολύνεκρο ναυάγιο στο Νότιο Σουδάν

Τραγικός είναι ο απολογισμός στο Νότιο Σουδάν, όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι πνίγηκαν, όταν το πλοιάριο όπου επέβαιναν βυθίστηκε στα νερά του Νείλου, όπως μεταδίδουν το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και παιδιά.

Σημειώνεται ότι τα θύματα ήταν εκτοπισμένοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τις συγκρούσεις στην πόλη Μαλακάλ.

Το Νότιο Σουδάν αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο κράτος το 2011 και βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, καθώς ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Ρικ Μάκαρ, δεν αναγνωρίζει την εξουσία του νυν προέδρου Σάλβαρ Κιρ.

Αμφότερες οι δύο πλευρές εκδηλώνουν την επιθυμία τους - σε επίπεδο δηλώσεων-  να έρθουν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ωστόσο, οι σχετικές συνομιλίες έχουν αναβληθεί και τα κυβερνητικά στρατεύματα προελαύνουν στην στρατηγικής σημασίας πόλη Μπορ. 

«Οι δυνάμεις μας είναι αρκετές για να νικήσουν τους αντάρτες μέσα σε 24 ώρες» δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Φίλιπ Άγκερ, προσθέτοντας ότι «οι αντάρτες έχουν ξεκινήσει να υποχωρούν» από την Μπορ, πρωτεύουσα της πολιτείας Τζόνγκλεϊ.

Σφοδρές μάχες, στις οποίες παίρνουν μέρος άρματα μάχης και το πυροβολικό, μαίνονται σύμφωνα με πληροφορίες στα περίχωρα της Μπορ, που έχει αλλάξει χέρια τρεις φορές στη διάρκεια των συγκρούσεων εδώ και τρεις εβδομάδες.