Ρωσία: Νέος συναγερμός στις αρχές μετά την ανακάλυψη 5 πτωμάτων

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και πάλι οι δυνάμεις ασφαλείας στην νότια Ρωσία, μετά την ανακάλυψη πέντε νεκρών, θύματα δολοφονίας, στην περιφέρεια της Σταυρόπολης. 

Τα πέντε θύματα βρέθηκαν νεκρά από πυροβολισμούς μέσα σε δύο αυτοκίνητα, σε δύο διαφορετικής περιοχές, στα προάστια της πρωτεύουσας της Σταυρούπολης, 300 χιλιόμετρα από το Σότσι. 

Πρόκειται για μια περιοχή- πύλη προς το Βόρειο Καύκασο, όπου η Ρωσία αντιμετωπίζει εξέγερση ισλαμιστών ανταρτών που έχουν απειλήσει να αποτρέψουν την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Φεβρουάριο. 

Κοντά σε ένα από τα αυτοκίνητα οι αρχές ανακάλυψαν και έναν εκρηκτικό μηχανισμό, o οποίος εξουδετερώθηκε χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή τραυματισμούς. Οι βόμβες ήταν παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν από τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στην περιοχή, δήλωσαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της αστυνομίας. Δεν αποκλείεται ωστόσο, το περιστατικό αν συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Μάλιστα,  η Επιτροπή Έρευνας με έδρα τη Μόσχα ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τις δολοφονίες ως εγκληματική ενέργεια, όχι ως τρομοκρατική.

Οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ με τους 34 νεκρούς  έχουν θέσει σε επιφυλακή τις δυνάμεις Ασφαλείας, για τον κίνδυνο ενός νέου χτυπήματος κατά τη διάρκεια των αγώνων, που ξεκινούν στις 7 Φεβρουαρίου.  Ο Πούτιν έχει προαναγγείλει πόλεμο κατά των τρομοκρατών και ήδη το Σότσι θυμίζει φρούριο, με περίπου 37.000 χιλιάδες αστυνομικούς να  βρίσκονται επί ποδός.