Τελικά τάισε ή όχι στα σκυλιά το θείο του ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Τελικά ο Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, θείος του πανίσχυρου ηγέτη της Βόρειας Κορέας, έγινε τροφή για άγρια, πεινασμένα σκυλιά; 

Η είδηση πιθανότατα δεν είναι αλήθεια, σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post. Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει πέντε λόγους για τους οποίους το περιστατικό δε συνέβη ποτέ.

Ας ξεκινήσουμε με την εφημερίδα που αναφέρει το "συμβάν". Πρόκειται για εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ η οποία κάθε άλλο παρά αξιόπιστη θεωρείται. Ανάμεσα σε 21 εφημερίδες, η Wei Wei Po βρίσκεται στη 19η θέση της κατάταξης αξιοπιστίας.

Επιπλέον όμως, η εφημερίδα δημοσιεύει την πληροφορία χωρίς να αναφέρει πηγή, ενώ, όπως είναι γνωστό, η εφημερίδα αποτελεί άτυπο μέσο προπαγάνδας του Πεκίνου. Για την ακρίβεια ευθυγραμμίζεται με την κινεζική κυβέρνηση.

Δεύτερον, κανένα σοβαρό κινεζικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει ασχοληθεί με την ιστορία. Η πληροφορία δεν εμφανίστηκε σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και σε εκείνα που έχουν πολύ στενή σχέση με την ηγεσία του ΚΚ της Κίνας.

Τρίτον, σύμφωνα πάντα με τη Washington Post, ούτε τα ΜΜΕ της Νοτίου Κορέας έχουν κάνει αναφορά στην ιστορία. Αυτό αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό επιχείρημα διότι τα νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ μεταδίδουν συχνά ειδήσεις που παρουσιάζουν τη Βόρειο Κορέα με αρνητικό τρόπο.

Επίσης, η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε τα ασιατικά ΜΜΕ την αγνοούν. Εάν ήταν αληθινή, αναφέρει ο συντάκτης της Washington Post, θα είχε ήδη επιβεβαιωθεί και αναμεταδοθεί.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως το θύμα δικάστηκε από στρατιωτικό δικαστήριο. Άρα λογικά θα εκτελέστηκε από απόσπασμα.

Σύμφωνα με τη Washington Post, η φήμη ξεκίνησε από την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, Wen Wei Po, η οποία δημοσίευσε την ιστορία στις 12 Δεκεμβρίου. Την παραμονή των Χριστουγέννων, εφημερίδα της Σιγκαπούρης αναδημοσίευσε την πληροφορία, η οποία σύντομα έφτασε να κάνει τον γύρο του κόσμου.