Βόρεια Κορέα: Μετά την εκτέλεση του θείου, τιμούν το νεκρό πατέρα!

Τελετή μνήμης και υπακοής διοργανώθηκε στη Βόρεια Κορέα προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και να ανανεωθεί το... πνεύμα αφοσίωσης και υποταγής στο νυν μονάρχη.

Βεβαίως, οι περίλαμπροι πανηγυρισμού ενισχύθηκαν περαιτέρω αφού η εκδήλωση μνήμης έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την (με συνοπτικές διαδικασίες) εκτέλεση του θείου και μέντορα του Γιονγκ Ουν, Τσανγκ Σονγκ-Ταέκ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε την πρώην φιλενάδα του

Εικόνες από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας δείχνουν δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς και αξιωματούχους του κόμματος, φορώντας τις επίσημες στολές τους να κάθονται μέσα στο χιόνι, σε απόλυτη στοίχιση και άκρα ησυχία για να τιμήσουν τη μνήμη του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Κατόπιν σηκώνονται και επευφημούν ζωηρά.

Βεβαίως, όπως και με την κηδεία του Γιονγκ Ιλ, τόσο οι στρατιωτικοί, όσο και ο κόσμος που είχε ντυθεί με τα καλά του και είχε βγει στους δρόμους, είχαν την εντολή να κλαίνε και να οδύρονται... αυθόρμητα! 

Φωτορεπορτάζ από τη Β. Κορέα: Στα άδυτα της πιο μυστικοπαθούς χώρας του κόσμου

Και επί ηγεσίας του Κιμ Γιονγκ Ιλ πάντως, οι τελετές μνήμης για το δικό του προκάτοχο Κιμ Ιλ Σουνγκ, θεμελιωτή της δυναστείας, ήταν συχνό φαινόμενο.