Βολές κατά του Άσαντ για την έκρηξη στη Βηρυτό

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ αλ Χαρίρι κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στη Βηρυτό και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, Ουίσαμ αλ Χάσαν, καθώς και άλλοι επτά πολίτες αλλά και να τραυματιστούν περίπου 80.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού καναλιού Future Television ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία αυτή, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Λιβάνου απάντησε: "Ο Μπασάρ Χάφεζ αλ Άσαντ", δίνοντας το πλήρες όνομα του Σύρου προέδρου.

Μήνυμα ενότητας από Ολάντ

Οι πολιτικοί του Λιβάνου θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι και να αποτρέψουν τις απόπειρες αποσταθεροποίησης της χώρας, προειδοποίησε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

"Ο αρχηγός του κράτους καλεί όλους τους Λιβανέζους πολιτικούς να διατηρήσουν την ενότητα στο Λίβανο και να προστατεύσουν τη χώρα από όλες τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης, απ' οπουδήποτε και αν προέρχονται", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ολάντ.