Διαδηλώσεις στο Λίβανο για το θάνατο του αξιωματούχου

Την οργή Σουνιτών μουσουλμάνων προκάλεσε η είδηση ότι στόχος της σημερινής αιματηρής έκρηξης στη Βηρυτό ήταν ο επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών και Εσωτερικής Ασφάλειας Ουίσαμ αλ Χάσαν, ο οποίος και έπεσε νεκρός.

Αυτή την ώρα Σουνίτες μουσουλμάνοι διαδηλώνουν σε πολλές πόλεις του Λιβάνου και έχουν βάλει φωτιά σε λάστιχα, και όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο δεκάδες άνθρωποι έχουν αποκλείσει τους δρόμους στις σουνιτικές συνοικίες της Βηρυτού.

Ο Ουίσαμ αλ Χάσαν ήταν στενός συνεργάτης του Σάαντ Χαρίρι, επικεφαλής της λιβανικής αντιπολίτευσης που είναι εχθρική προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο ίδιος ήταν επικεφαλής μιας έρευνας που αποκάλυψε πρόσφατα μια συνομωσία για βομβιστική επίθεση και οδήγησε στη σύλληψη ενός Λιβανέζου πολιτικού που πρόσκειται στον Άσαντ.

Την επίθεση, ωστόσο, καταδίκασε η Συρία και όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο πρόκειται για μια “δειλή τρομοκρατική πράξη”. “Αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι αδικαιολόγητες όπου κι αν συμβαίνουν”, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης Ομράν αλ Ζόχμπι, σύμφωνα με το Sana.

Από την επίθεση, που σημειώθηκε το μεσημέρι όταν εξερράγη βόμβα σε αυτοκίνητο στο κέντρο της Βηρυτού, σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και άλλοι 78 τραυματίστηκαν.