Χαλαρώνει η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα

Θεμελιώδεις ανατροπές στην Κίνα. Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η Κίνα αναμένεται να χαλαρώσει τα μέτρα στον αυστηρότατο νόμο - λάβαρο του ΚΚ της χώρας για την πολιτική περί ενός παιδιού ανά ζευγάρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο εγγύς μέλλον θα επιτραπεί στα ζευγάρια να κάνουν δυο παιδιά, εφόσον ένας από τα μέλη του ζευγαριού είναι μοναχοπαίδι. Ήδη η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος συσκέπτεται επί του θέματος εδώ και μια εβδομάδα.

Στη χώρα το μέτρο εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα με απαράμιλλη σκληρότητα.

Διαβάστε εδώ σχετικά: 

Εξαναγκαστικές εκτρώσεις και... νύφες πτώματα

Η Κίνα... τρώει τα παιδιά της

Άλλη μια πολιτική που αναμένεται να αναθεωρηθεί είναι η "επανεκπαίδευση μέσω της εργασίας", κάτι σαν σύγχρονα στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων που υπάρχουν στη χώρα - μια πρακτική γνωστή στα κινεζικά ως "laojiao". Μάλιστα, κατηγορούμενοι μπορούσαν να μεταφερθούν εκεί χωρίς καν να περάσουν από δίκη.

Η νέα ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος που ανέλαβε πέρυσι στην Κίνα είχε προαναγγείλει μεταρρυθμίσεις και σύμφωνα με το Xinhua, τα δυο παραπάνω μέτρα είναι "μέρος των προσπαθειών για βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στη χώρα.