Μόρσι: Ο στρατός με είχε απαγάγει νωρίτερα από ότι ανακοίνωσε

Για πρώτη φορά από την ανατροπή του, τον Ιούλιο του 2013, ο έκπτωτος και φυλακισμένος πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι δηλώνει ότι η χώρα κινδυνεύει και πάλι με αποσταθεροποίηση και καταγγέλλει ότι ο στρατός τον είχε απαγάγει πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία που ανακοίνωσε την σύλληψη του.

Σε επιστολή που διάβασε ο συνήγορός του στην αιγυπτιακή τηλεόραση, ο Μόρσι υποστηρίζει ότι απήχθη από άνδρες του στρατηγού Σίσι μία ημέρα προτού ανακοινώσει ο στρατός την απομάκρυνσή του από την εξουσία και στη συνέχεια κρατήθηκε επί τέσσερις μήνες σε μια ναυτική βάση. 

"Ο  αιγυπτιακός λαός θα πρέπει να γνωρίζει ότι με απήγαγαν δια της βίας και παρά τη θέλησή μου από τις 2 Ιουλίου. Μέχρι τις 5 Ιουλίου βρισκόμουν σε ένα κτίριο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς μέχρι που μας μετέφεραν και πάλι δια της βίας σε μια ναυτική βάση που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις" αναφέρεται στην επιστολή του ανατραπέντος προέδρου, ο οποίος κρατείται σε στρατιωτικές φυλακές στο Κάιρο, με την κατηγορία δολοφονίας διαδηλωτών.

Σε μια μοναδική συνέντευξη, ο στρατός επέτρεψε στον συνήγορο του Μόρσι να διαβάσει μια επιστολή-κάλεσμα του ανατρεπέντος, φυλακισμένου ισλαμιστή πρώην προέδρου

Επιπλέον, μέσω της επιστολής του, ο ανατραπείς πρόεδρος- που προέρχεται από την Μουσουλμανική Αδελφότητα- προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος μιας νέας αποσταθεροποίησης, εξαιτίας της καθαίρεσης τους, και η μόνη λύση είναι να επιστρέψει στην εξουσία. 

"Η Αίγυπτος δεν θα επανέλθει μέχρις ότου να σβήσουν όσα συνέβησαν εξαιτίας του πραξικοπήματος και να λογοδοτήσουν αυτοί που έχυσαν αίμα παντού στη χώρα. Χαιρετίζω τον αιγυπτιακό λαό που ξεσηκώθηκε κατά του πραξικοπήματος, το οποίο θα πέσει από τη δύναμη του αιγυπτιακού λαού, στον ιερό πόλεμό του (τζιχάντ) για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του", προστίθεται στο κείμενο της επιστολής.

Ο συνήγορος του Μόρσι, Μοχάμεντ αλ Νταμάτι, είπε ακόμα  ότι ο Μόρσι δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου που τον δικάζει στην αστυνομική ακαδημία, στον ίδιο χώρο όπου δικάζεται και ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, με παρόμοιες κατηγορίες.

Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος ο Μόρσι κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή ακόμη σε στη θανατική ποινή.