Κραυγή αγωνίας από τους εν Ελλάδι Φιλιππινέζους

Όσο οι ώρες και οι μέρες περνούν, η αγωνία μεγαλώνει όλο και περισσότερο για τους Φιλιππινέζους, που βρίσκονται στη χώρα μας και δεν γνωρίζουν τι έχουν απογίνει συγγενείς, φίλοι, αλλά και οι περιουσίες τους στη χώρα, που επλήγη τόσο έντονα από τον τυφώνα Χαϊγιάν. 

Όπως λέει στο news.gr, ο πρόεδρος των Φιλιππινέζων μεταναστών στην Ελλάδα, Τζο Βαλέντσια, "κι εγώ προέρχομαι από την περιοχή που επλήγη. Ο σαρωτικός υπερ - τυφώνας χτύπησε τα νησιά ένα προς ένα. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα αρχιπέλαγος, που βλέπει στον Ατλαντικό ωκεανό, και ο σαρωτικός Χαϊγιάν πέρασε από εκεί. Μοιάζει με τσουνάμι, το οποίο φέρνει κύματα, 20 μέτρα ψηλά".

Ο κύριος Βαλέντσια λέει πως ήταν ο δυνατότερος τυφώνας και ο πιο καταστροφικός. "Πολλές περιοχές δεν έχουν δρόμους, καθώς έχουν καταστραφεί πλήρως. Δεν έχουν ηλεκτρισμό και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επικοινωνίας. Συναισθηματικά είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για μας, που βρισκόμαστε εδώ, και δεν ξέρουμε τι γίνεται", συμπληρώνει, με το φόβο για το μοιραίο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί, που αναζητούν σημάδια ζωής για τους συγγενείς τους, τις οικογένειές τους.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των εν Ελλάδι Φιλιππινέζων έγκειται στο γεγονός ότι, σύμφωνά με τον πρόεδρό τους, δεν μπορούν πραγματικά να γνωρίζουν το ακριβές μέγεθος της καταστροφής. "Προσπαθούμε, από εδώ που βρισκόμαστε, να κάνουμε κάτι. Ξέρουμε ότι πεινούν εκεί και έχουν χάσει τα πάντα, ενώ οι νεκροί είναι περισσότεροι από 10.000. Θέλουμε να οργανώσουμε ανθρωπιστική αποστολή και να στείλουμε λάδι, ρούχα, αλλά μπορεί να χρειαστεί και ένας μήνας για να φτάσει στον προορισμό της".

Ο μόνος τρόπος, για να σταλεί άμεσα βοήθεια προς τους συμπατριώτες τους, ήταν η δημιουργία ενός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελλάδα. Όπως τον χαρακτηρίζει ο κύριος Βαλέντσια, ένας λογαριασμός καρδιάς.

Εκεί, όπου μπορεί ο καθένας να βάλει χρήματα, με ελάχιστη καταβολή το ένα ευρώ. "Θα ακολουθήσει ανθρωπιστική αποστολή και θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για πολύ καιρό ακόμα. Διαλέξαμε τη συγκεκριμένη οδό, καθώς ήταν η πιο ενδεδειγμένη και ταχύτερη", καταλήγει ο πρόεδρος των Φιλιππινέζων.

Ο αριθμός λογαριασμού στην ALPHA BANK για την ενίσχυση των πληγέντων είναι:

IBAN GR 5801401670167002310025348

Διαβαστε επίσης: Άρχισε η αναγνώριση πτωμάτων στις Φιλιππίνες