Πέθαναν προσπαθώντας να διασχίσουν την έρημο Σαχάρα

Τον τελευταίο καιρό, η Ευρώπη συγκλονίζεται από τα συχνά πολύνεκρα ναυάγια λαθρομεταναστών από την Αφρική στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας. Ωστόσο, παρόμοιες τραγωδίες συμβαίνουν τακτικά και στο προηγούμενο στάδιο του ταξιδιού των Αφρικανών μεταναστών, που περνάει μέσα από την  έρημο Σαχάρα.

Σε ένα τέτοιο περιστατικό, περίπου 10 μετανάστες από το Νίγηρα έχασαν τη ζωή τους λόγω αφυδάτωσης και 50 ακόμα αγνοούνται, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα στην έρημο Σαχάρα.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Σαχάρα με προορισμό την Αλγερία στα μέσα του Οκτωβρίου αλλά χωρίστηκαν στην αναζήτησή τους για την εύρεση νερού όταν το όχημά τους χάλασε, δήλωσε ο κυβερνήτης της Αγκαντέζ, Γκάρμπα Μαϊκίντο.  

"Δυστυχώς 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 50 ακόμα άνθρωποι αγνοούνται. Μόνο 15 σώθηκαν από τις αρχές. Το πρόβλημα με τη μετανάστευση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την περιοχή", πρόσθεσε.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του ταξιδιού των ανθρώπων αυτών, με σκληρές εικόνες που κατέγραψαν οι ίδιοι οι μετανάστες.  

Μόλις πριν δύο ημέρες, άλλοι 35 μετανάστες από το Νίγηρα που προσπάθησαν να περάσουν στην Αλγερία, βρέθηκαν νεκροί στην έρημο.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων από τη Δυτική Αφρική που επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η διαδρομή που διασχίζει τη Σαχάρα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από πολλούς μετανάστες.

Τουλάχιστον 32.000 μετανάστες έχουν φτάσει εφέτος στη νότια Ευρώπη από την Αφρική ενώ, πρόσφυγες από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχουν προστεθεί στο κύμα των μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο χάρτης των διαδρομών των μεταναστών προς μια καλύτερη ζωή