Σε επιτυχημένη επέμβαση στο κεφάλι υποβλήθηκε η Κίρτσνερ

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρτσνερ, υποβλήθηκε σήμερα με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση στο Μπουένος Άιρες για την αφαίρεση αιματώματος που είχε σχηματισθεί στην κρανιακή της κοιλότητα. 

"Το υποσκληρίδιο αιμάτωμα αφαιρέθηκε σε μία χειρουργική επέμβαση χωρίς επιπλοκές", επισημάνθηκε σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Φαβαλόρο, την ιδιωτική κλινική στην οποία χειρουργήθηκε η πρόεδρος. Η κατάσταση της υγείας της "εξελίσσεται ευνοϊκά και η ίδια βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας".

Όπως ανακοινώθηκε και από τον εκπρόσωπό της η επέμβαση εξελίχθηκε με επιτυχή τρόπο. "Η πρόεδρος αναρρώνει στο δωμάτιό της και το ηθικό της είναι ακμαίο", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλφρέδο Σοτσιμάρο. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν, που αναγνώστηκε στην έξοδο της κλινικής,  έγινε δεκτό με φωνές ανακούφισης και χειροκροτήματα από τους περίπου 200 υποστηρικτές της Κίρτσνερ, που περίμεναν από το πρωί έξω από το νοσοκομείο, με μπαλόνια και κονκάρδες, περιμένοντας τα νέα.

Η  60χρονη πρόεδρος της χώρας θα παραμείνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας τις επόμενες 48 ώρες, ενώ δεν πρόκειται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν το τέλος της εβδομάδας και θα απέχει για ένα μήνα από τα καθήκοντα της.

Η Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο από το 2007,  είχε υποβληθεί πέρυσι σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση θυμοειδούς, καθώς έπασχε από καρκίνο.